KOSTEUSVAURION JÄLKIÄ, HOMETTA RAKENTEISSA TAI EPÄILYTTÄVÄÄ HAJUA?

HOMEMITTAUS – HOMETUTKIMUS – SISÄILMAMITTAUS – SISÄILMATUTKIMUS – MIKROBITUTKIMUS

Untitled Document
 

HOMEMITTAUS,  HOMETUTKIMUS,  SISÄILMATUTKIMUS, SISÄILMAMITTAUS, MIKROBITUTKIMUS  VAATIVIIN KOHTEISIIN

Homevaurioiden ja homeongelmien sisäilmatutkimukset erityisen vaativiin kohteisiin, joita ei ole saatu kuntoon. Tutkimukset myös selviin ja vakaviin oireilukohteisiin sekä vaikeisiin asuntokaupan riitatilanteisiin.

Tutkimuksissa näytteet otetaan riskirakenteista rakenteita rikkomatta sekä päästämättä eristevillakuituja ja mikrobeja saastuttamaan sisäilmaa. Näytteet saadaan rakenteita avaamatta rakenteiden rakojen tai pienien porareikien kautta, jotka tulpataan välittömästi tiiviiksi ja huomaamattomiksi. Mitään turhia ja kalliita homekoirien ennakkokäyntejä ennen tutkimusta ei tarvita.

Novorite Oy:n tutkimuksissa saadaan esiin myös sellaiset mikrobikasvustot, jota ei voida todeta yleisesti käytettävillä viljelymenetelmillä. Tämän vuoksi onnistumme myös sellaisista kohteista, joita ei ole saatu kuntoon aikaisemmin tehdyillä tutkimuksilla ja korjauksilla (mm. homekoulut). Tutkimusten tekijä on DI Simo Valjakka.

Palveluitamme ovat:

MIKROBITUTKIMUKSET ja TUTKIMUSRAPORTTI

 • Tutkitaan riskirakenteet ja mitataan kohonneet kosteuspitoisuudet
 • Näytteet otetaan pääsääntöisesti rakenteista, rakenteita rikkomatta
 • Näytteiden viljely sekä mikroskopointi
 • Raportti 1- 2 viikossa, kiireellisissä tapauksissa mikroskopointi samana päivänä
 • Raportissa on korjaussuositukset terveyshaitan poistamiseksi

 • Kuvassa on tyypillinen näkyvä vaurio, jonka syyn selvittäminen sekä vaurion mahdollisesti
  aiheuttama homeongelma ovat selvitettävä pikaisesti.

   

  ILMANÄYTTEET

  Ilmanäytteet ovat nopea tapa selvittää se, onko huoneilmassa jotain homeisiin viittaavaa. Kuitenkaan ilmanäytteet eivät aina osoita vakavaakaan homeongelmaa. Ilmanäytteet eivät myöskään osoita vauriokohtaa, joka pitäisi korjata.

  Tämän vuoksi on tavallista, että tarvitaan uusi tutkimus, jossa näytteet otetaan rakenteista, jotta mahdolliset vauriot voidaan todentaa ja paikallistaa sekä laatia korjausohjeet.

   

  HOMEKOIRAT

  Koulutetut koirat haistavat niille opetettujen mikrobikasvustojen tuottamia hajuja ilmasta. Hajun lähde voi sijaita kauempana, mutta koira haistaa kohdan, josta ilmavirtaus tulee sisälle. Koiratutkimuksesta laaditussa raportissa ei ole yleensä selvitystä vaurion luonteesta, korjaustarpeesta, vaurion aiheuttajasta eikä korjausohjetta.

  Tämän vuoksi on tavallista, että tarvitaan uusi tutkimus, jossa näytteet otetaan rakenteista, jotta mahdolliset vauriot voidaan todentaa ja paikallistaa sekä laatia korjausohjeet.

  Lisätietoa tutkimuksista

  Lue Ammattirakentaja-lehdessä 2008 julkaistu artikkeli, jossa kerrotaan asiaa homevaurioista ja niiden tutkimisesta:

  Hometta vai ei? (pdf-tiedosto)  Sisäilmatutkimukset  Sivut päivitetty: 29.11.2021